Missa inte föredraget!!!

Föredrag med Mats Sederholm & Linda Bjuvgård

Missa nu inte chansen att höra ett föredrag om det det ständigt ökande, malande, gnidande förtrycket mot mänskligheten. Samhällets förändring till en totaltär regim är på riktigt. Detta är en ypperlig chans att lyssna, ställa frågor och diskutera sakernas tillstånd.

 

VARFÖR HÅLLER NI FÖREDRAGET?
För att vi vill förmedla en förändring av samhället och människan som det är knäpptyst om.

VAD DÅ FÖR FÖRÄNDRING?
Människors förmåga att ta egna beslut mattas av. Vår egen potential och förmåga till att tänka själva och känna in minskas till förmån för expertis och en avdunstande demokrati. Vi dräneras istället på energi som går åt till att hålla samhället kvar vid en illusion.

HUR MENAR NI ATT DEN HÄR FÖRÄNDRINGEN GÅR TILL?
Det går inte till på ett sätt, det är en försiktig förändring på en rad olika områden i samhället som förändrar människan. Exempelvis förlorar vi vår integritet genom att vi vänjer oss med övervakning, barn tvingas bort från sina föräldrar och in i en onaturlig omsorgsapparat i allt tidigare åldrar och det ständigt skenande ekonomiska tillväxthjulet som krackelerar och tär på oss, för att nämna några saker.

VARFÖR TROR NI ATT SAMHÄLLET INTE TAR UPP TRENDEN MED DEN DRÄNERADE MÄNNISKAN?
Det är för kontroversiellt. För att stoppa den här trenden så måste man nämligen kritisera samhällets fundament och då blir man extremiststämplad och farliggjord. Media, staten och politiker håller debatter och yttrandefrihet vid liv så länge de överensstämmer med deras gemensamma syn på hur samhället måste se ut.

MEN ÄMNEN SOM BARNOMSORG, EKONOMI OCH HÄLSA TAS JU DAGLIGEN UPP AV VÅRA MEDIA OCH POLITIKER
Det gör det, men det är en slags skvaldebatt som syftar till att ge vårt samhälle en naturlighet och legalitet. Observera, ingen diskuterar grunderna i det ekonomiska systemet, ingen diskuterar om vår dunstande demokrati och medlemskapet i EU, ingen diskuterar grundorsakerna till stress och flertalet sjukdomar. Det är inte vad som diskuteras som är det viktiga att lägga märke till, det är vad man undviker att diskutera.

MENAR NI ATT DET ÄR NÅGON ELLER NÅGRA SOM STYR DEN HÄR UTVECKLINGEN, SOM MEDVETET FÖRSÖKER DRÄNERA MÄNNISKAN?
Ingenting sker av en slump, allt har förklaringar. Även den här utvecklingen har en förklaring. Och viktigast av allt, den hänger ihop trots de spridda symptomen. Den sker dessutom över hela västvärlden samtidigt.

Dräneringen är inte något som ”bara sker” eller ”som ligger i tiden”. Sådana reflektioner skapar enbart ännu fler likgiltiga människor.Tvärtom, det finns streck att dra mellan ”punkterna” och en bild vi vill förmedla. Den är logisk, sammanhållen och skrämmande, men går definitivt att göra något åt.

Så, syns det någon eller några på den sammanhållna bilden? Tja, det berättar vi om på föredraget.

MEN VILKA ÄR NI EGENTLIGEN? NI KANSKE RUVAR PÅ NÅGON EXISTENTIELL ELLER POLITISK INRIKTNING SOM NI EGENTLIGEN FÖRSÖKER DRA IN LÄSARE OCH BESÖKARE I?
Vi står helt utanför alla politiska, existentiella eller ateistiska åskådningar. Vi söker uppmuntra mänsklig gemenskap, ökad självkänsla, demokrati och närhet människor emellan. Vi söker upplösa makt och dominanslusta varhelst den förekommer. Vi vill att människan ska resa sig och veckla ut sin potential, inte till förmån för systemet, utan för att det gynnar individen och därmed ett mer organiskt och mänskligare samhälle.

Vi arbetar, sliter, sköter våra barn, är trötta som så många andra, men vi väljer att leva vakna och tar inte skit.

 

Datum och tid: 28 oktober kl 14–17
Plats: TR-huset, Storgatan 3, Göteborg
Pris: 120 kr

Kaffe, te och enklare tilltugg kommer att finnas till försäljning, liksom Mats & Lindas böcker samt även Anarchos förlags böcker.

Arrangör: Föreningen Cui Bono

 

Skriv

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s